Verwijdering van asbestdaken

Asbestvezels zijn gevaarlijk voor de gezondheid. Daarom geldt vanaf 2024 een verbod op asbestdaken die in contact staan met de buitenlucht. Dit heeft de overheid bepaald. Beschadigde asbestdaken (golfplaten of dakleien) moeten al vóór 2024 worden weggehaald.

Asbestdaken bij (boeren)bedrijven

Veel agrarische bedrijven hebben asbestgolfplaten als dakbedekking. Meestal zijn deze golfplaten grijs van kleur. Maar ze kunnen ook zwart of roodachtig zijn. Door de inwerking van weer en wind raken de dakplaten verweerd. Dan kunnen er asbestvezels vrijkomen. Dat moet worden voorkomen. Sijben Dakbeplating kan u daarbij van dienst zijn.

Renovatie van uw asbestdak en stal

Wij kunnen uw asbestdak verwijderen en afvoeren. Dat doen wij op een veilige, verantwoorde manier. Natuurlijk kunnen wij ook nieuwe dakbeplating aanbrengen. Desgewenst vervangen wij tegelijkertijd uw gevelbeplating, zodat uw stal er weer als nieuw uitziet.
Misschien is zo’n renovatie wel het ideale moment om uw stal te veranderen of vergroten.

Subsidie voor verwijdering van asbestdak

Bedrijven die hun asbestdak willen verwijderen, kunnen in aanmerking komen voor subsidie. Meer informatie over het asbestbeleid, het verbod op asbestdaken en subsidies voor asbestverwijdering vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Voor agrarische stallen en bedrijfshallen.

Onze klantenkring bestaat voornamelijk uit boerenbedrijven. Maar ook bedrijven zijn van harte welkom. Sijben Dakbeplating werkt in heel Nederland.